Ga naar hoofd
Iedere zaterdag verse koffie gebrand en verstuurd!

Ethiopië - Iron Lion

Ethiopië - Iron Lion

Yes, onze eerste eigen koffie is hier!!  

Na veel proeven en afwegen hebben we onze eerste koffie opgehaald uit Zoeterwoude. Het is gelijk een van onze favorieten. We verkopen deze koffie als Espresso en Filter. Bij de eerste slok ben je even in Ethiopië, geniet daar! 

"Iron Lion" is de natuurlijke gemeenschapskavel van Sidama Bensa en het resultaat van de samenwerking met Daye Bensa Coffee. Ze focussen samen op het koffieprofiel, consistentie en kwaliteit. Daye Bensa heeft dit lot gemaakt met een uitgesproken sappig en fruitig profiel en romige chocoladetinten. Iron Lion is een feest van vertrouwdheid en echte koffie voor het volk.

De naam Iron Lion verwijst naar het lied "Iron Lion Zion" van Bob Marley, waarbij de songtekst verwijst naar de overtuigingen van de Rastafari's. Zion is "het beloofde land", wat in het lied verwijst naar Ethiopië. De leeuw verwijst naar de Leeuw van Juda, die wordt vertegenwoordigd door Haile Selassie, de voormalige Ethiopische keizer die door Rastafari's als hun Messias wordt beschouwd. Tijdens zijn heerschappij vocht hij voor onafhankelijkheid, vooruitgang en vrede.

Naam van producent:
Kleine producenten van wasstation Daye Bensa
Naam van exporteur:
Daye Bensa
Locatie:
Sidama-gebied
Hoogte:
2100 m boven zeeniveau
Smaken:
Wilde bessen, Zwarte Thee en Tropisch Fruit

Jouw winkelwagen

Your cart is currently empty.
Click here to continue shopping.