Ga naar hoofd
Iedere zaterdag verse koffie gebrand en verstuurd!

Brazilië - Mogiana Gold

Brazilië  - Mogiana Gold

Onze tweede koffie komt uit Ibiraci, regio Mogiana in Brazilië. Het is een heerlijke natural espresso met smaken als pure chocolade, nougat en cacao.  Wij werden meteen verliefd!

Het bedrijf COCAPIL werd opgericht in 2001 toen de vader van Elvis Vilhena Faleiro (Laerce FrançaFaleiros) samen met 12 andere producenten uit de regio besloten om een coöperatie op te zetten. Het belangrijkste idee erachter was om kleine en middelgrote mensen de kans te geven  om de beste koffie van Brazilië op de markt te brengen. De rol van coöperaties is cruciaal bij het vergroten van het bewustzijn bij producenten en hen aanmoedigen om te evolueren naar betere en duurzamere praktijken.

“We doen trainingen voor producenten en medewerkers. We geven lezingen over oogst, na de oogst, in partnerschap met Singenta, altijd gericht op kwaliteitsproductie. Telkens wanneer we een hogere marge op de specials, een deel geven we door aan de producent” - Elvis Faleiros

COCAPIL is 100% eigendom van de familie, ze willen graag dat de boer juist wordt betaald (wat vaak bij supermarkt koffie niet gebeurd), daarom is het hun missie om meer koffie met een hogere toegevoegde waarde te exporteren naar markten die duurzaamheid en kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. 

Extra info over de koffie: 
Procces
:
Natural
Locatie:
Ibiraci, Regio of Mogiana 
Hoogte:
950 - 1000 boven zeeniveau
Smaken:
Pure chocolade, nougat en cacao

Jouw winkelwagen

Your cart is currently empty.
Click here to continue shopping.